پیگرد قانونی برای تعیین نشان تجاری برتر

قائم مقام سازمان توسعه تجارت با اشاره به بند ۵ ماده ۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر گفت: در این قانون سازمان توسعه تجارت تنها متولی تعیین نشان های تجاری برتر کشور است و هر دستگاه و فردی در این حوزه وارد شود مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد

قائم مقام سازمان توسعه تجارت با اشاره به بند 5 ماده 8 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر گفت: در این قانون سازمان توسعه تجارت تنها متولی تعیین نشان های تجاری برتر کشور است و هر دستگاه و فردی در این حوزه وارد شود مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.

محمدرضا مودودی اظهار داشت: البته شاهد هستیم که برخی سایت ها اقدام به معرفی نشان های تجاری برتر می کنند که این خلاف قانون است چرا که با رواج تندیس فروشی در جامعه، جایگاه نام و نشان تجاری در سطح ملی تخریب و برنامه های کلان و هدف گذاری های تعیین شده نیز با اختلال مواجه می شوند.
به گفته مودودی، تهیه پیش نویس دستورالعمل های ترویج فرهنگ سازی نشان تجاری، پیشنهاد بسته حمایتی نشان های برتر، شناسایی خلاهای قانونی در رویه های موجود، تدوین راهکارها، تدوین و ابلاغ شاخص های نشان تجاری برتر و حمایت از تبلیغات نشان های تجاری برتر از جمله وظایف سازمان توسعه تجارت است.

به گفته قائم مقام سازمان توسعه تجارت تمام پروسه ارزیابی، نظرسنجی و تحلیل محتوای نشان های تجاری رایگان است و هزینه ای برای آنها ندارد.
وی تاکید کرد: انتخاب نشان های تجاری برتر شفاف و واضح است و در پایان نیز کارنامه ای به این شرکت ها ارائه می شود تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند و در جهت بهبود شرایط خود گام بردارند.
مودودی درباره شاخص های انتخاب نشان های برتر هم گفت: براساس بررسی های بین المللی، شفافیت مالی بنگاه ها اصلی ترین شاخص نشان های تجاری بین المللی است اما در ایران هنوز به طور دقیق به این موضوع وارد نشده ایم.
وی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت به سراغ موسساتی رفته که در شاخص دیگری فعالیت کنند و موسسه ABV به عنوان موسسه بین المللی برای انجام نظرسنجی ها انتخاب شد.
قائم مقام سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: در دوره نخست انتخاب نشان های برتر تنها 42 شاخص از 72 شاخص موسسه ABV را داشتیم اما امسال تا 72 شاخص را لحاظ می کنیم و به منظور ارزیابی رتبه های برتر واحدهای صنعتی وارد بحث های جزئی خواهیم شد.
وی اظهار داشت: برنامه مدون چهار ساله ای برای راهبری نشان های تجاری تهیه کردیم و سند توسعه برند تهیه شده و مراحل آن طی می شود تا در سطح عالی شورای عالی صادرات نیز وارد شویم.
مودودی توضیح داد: تا کنون به دنبال تدوین ساختار کلی معرفی نشان های تجاری برتر بودیم و پس از مطالعات تطبیق آنها را به برنامه های عملیاتی تبدیل کردیم.
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم نهضت برند و توسعه برند به عنوان وظیفه ملی دنبال شود باید از مشاوران بین المللی دعوت کنیم تا براساس شاخص های بین المللی کمک کنند که بهترین های دنیا نیز در زمینه همکاری اعلام آمادگی کردند.
به گفته قائم مقام سازمان توسعه تجارت، نشان های تجاری حاضر در کشور ملی هستند و این نقطه ضعفی برای کشور محصوب می شود و تلاش کردیم برای تقویت نشان های تجاری بخش خصوصی را جلب کنیم.

وی گفت: در حال حاضر تلقی ما این است که برندسازی براساس تبلیغات است و هر کسی که نام آن برای مخاطب آشنا باشد، برند است در حالی که لزوما برند تبلیغات نیست و حوزه وسیع تری را پوشش می دهد که یکی از اجزای آن تبلیغات است. بحث کیفیت، حس خوب مشتری، وفاداری به برند و ارتباط اعتقادی به محصول است.
مودودی توضیح داد: اتفاقی که در دنیا می افتد این است که کشورها مهم تر از بنگاه ها هستند اما به مرور بنگاه ها هستند که هویت کشورها را تعیین می کنند اما در ایران این رویه برعکس است.
وی با بیان اینکه در دنیا ما را با حافظ، سعدی و مولوی می شناسند گفت: اینها مربوط به گذشته ما هستند و باید تلاش کنیم بنگاه ها و محصولات ایرانی را به دنیا معرفی کنیم تا هویت ایران را توضیح و تشریح کنند و در عین حال نیاز به برندسازهایی داریم تا بتوانند مسیر را شناسایی کنند و هدایتگر باشند.
قائم مقام سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: تاکنون یکصد شرکت در 50 گروه کالایی برای انتخاب نشان های تجاری برتر در دور دوم ثبت نام کردند که بیشتر در حوزه صنایع غذایی، شوینده ها و مواد بهداشتی، لوازم خانگی هستند.

منبع: ایرنا

کد خبر 23389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =